B&OI ORIENTERING - BODØ
VILT, VAKKERT og RÅTT

For nye medlemmer/rekruttering

Vil du være med? Kontakt
Martin Finstad, tlf 971 11703, martin.finstad(a)riksrevisjonen.no
Lars Reitan, tlf 934 80058, lars.reitan(a)bergfast.no Klar-ferdig-gå!


KLUBBENS TILBUD - TRENINGER OG O-LØP

O-treninger for rekrutter 10-12 år: Mandager
Rekrutteringsutvalget ved Martin Finstad, Lars Reitan, Anders Kure og Marit Bjørnevik arrangerer o-treninger
primært for løpere fra 10-12 år (de som går i 4.-6. klasse) og for deres foreldre. Se også egen "flyer"

O-løp (alle aldre/distanser): Tirsdager
Det er bare å møte opp, påmelding på forhånd er som regel ikke nødvendig. Informasjon om tid/sted under løp og resultater

O-trening 13 år og oppover: Torsdager
Informasjon om tid/sted og evt. påmelding under
treninger


UTSTYR/KLÆR/SKO

Klær etter vær. Bruk sko og tøy som tåler å bli vått og skittent. O-sko, fotballsko og joggesko går bra, men ikke støvler - de er ikke gode å løpe i. Etterhvert kan det bli aktuelt å investere i o-drakt og o-sko. Drakter kjøpes gjennom klubben, se under Utstyr i Lagshåndboka, der finnes også link til butikk i Bodø som selger o-sko.

  • Kompass kan lånes av klubben. Vi tar lånekompass med på treningene. Etterhvert kan det bli aktuelt å anskaffe eget kompass. Vi anbefaler tommelkompass. Det kjøpes på nett (f.eks. www.idrettsbutikken.no). Venstrekompass passer for høyrehendte. Kart og tommelkompass holdes normalt i venstre hånd, mens brikke holdes i høyre. 
  • Elektronisk tidtakingsbrikke, EMIT, kan lånes av klubben. Vi tar med lånebrikker på treninger og o-løp. Etterhvert kan det bli aktuelt å kjøpe egen brikke. Brikke kan kjøpes med rabatt gjennom klubben, eller direkte på nett (www.idrettsbutikken.no).
  • Andre eksempler på nettbutikker som selger o-utstyr: www.trimtex.no og www.letro.se


OPPLÆRING I ORIENTERING

Orientering må læres ute i terrenget. Vår filosofi i forbindelse med rekrutt-treninger/"fart med kart" er lekbasert læring i terrenget. Vi fokuserer på fysisk trening (intervalltrening), og satser på at nødvendig o-kunnskap kommer så og si automatisk gjennom deltakelse. Etterhvert som løperne blir modne fyller vi på med opplæring i o-teknikk. 

Litt teori er likevel nyttig, spesielt for voksne. Vedlagt link til powerpointpresentasjon Nybegynnerkurs for voksne. Dette er en grei innføring om hvordan du kan lære deg selv eller andre grunnleggende orienteringskunnskaper.

Nett-orientering - interaktivt o-kurs
Norges Orienteringsforbund laget våren 2009 et interaktivt orienteringskurs. "Nett-orientering" er et introduksjonskurs i kart og kompass for nybegynnere i klubb, skole og andre interesserte. Kurset tar for seg grunnleggende momenter som kartegn, farger, ledelinjer, holdepunkter osv. på en morsom og lekbetont måte. For mer informasjon om hvordan kurset kan brukes, se lærerguide på startsiden.


REKRUTTPREMIERING

Vi premierer o-rekruttene (10-12, og så langt lageret rekker) med klubbens løpstrøye - kortarmet og av ypperste kvalitet - for deltakelse på minst 5 o-løp. Løpstrøya kan bare vinnes en gang.


MEDLEMSSKAP B&OI ORIENTERING

Hva koster det å være medlem? - ikke mye. Oversikt over satser for medlemskontingent se: Om B&OI Orientering/hvordan bli medlem
Alle medlemmer får dekket både treningsavgift, kart og startkontingenter i alle o-løp.


STRÅLENDE REKRUTTSAMLING PÅ KJERRINGØY 2010

Intervalltrening, kompasskurs, karttegn, siste sikre. Ca 20 deltakere inkl ungdommer og voksne.
Treningsopplegg fredag 28.5.:
   Økt 1: Bing-o intervall tre runder v/Petter
   Økt 2: Idealtid-o v/Petter
   Økt 3: Bush-o-stafett v/Petter
Treningsopplegg lørdag 29.5.:
   Økt 1: Kompass-o tre runder v/Jakob
   Økt 2: Karttegnstafett v/Lars
   Økt 3: O-løp c-nivå v/Anders
Regi teknisk: Jakob
Regi overnatting/bespisning mm: Martin

 Før start bush-O Eivind Johan Kaja Marius Amund B K Kjerringøy open Læremester I og II Marius og Amund K G Karttegnstafett Winners


"Orientering er for de som tør å bli blaut på beina og som vet at elgen ikke biter!"                                              Petter Thoresen, landslagstrener


LØP OG RESULTATER
For nye medlemmer
Diskusjonsforum
Vaktlista
Treninger
Kart
Skolesprinten
Nyhetsarkiv
Bilder
Kontakt
Om B&OI orienteringForsidenTurorienteringLagshåndboka
B&OI orientering, pb 251, 8001 Bodø