B&OI ORIENTERING - BODØ
VILT, VAKKERT og RÅTT

VEILEDNING LØYPELEGGING

Uten løypeleggere ingen orienteringsidrett

En sannhet uten modifikasjoner

 

Terminlista er etter hvert blitt ganske fyldig med mange løp, og heldigvis er du en av de mange nye som har tatt løypeleggeransvar i år. Ny teknologi gjør sitt inntog også i løypeleggingen og letter arbeidet betydelig. Under dette kapitlet i Lagshåndboka vil vi legge ut den informasjon du vil trenge for at løypeleggerjobben du har påtatt deg skal gi deg gode opplevelser. Kapitlet er under oppbygging og de erfaringer du gjør er også viktige for et godt resultat.

 

I april 2008 gjennomførte vi et løypeleggerkurs med 18 deltakere. På kurset utformet vi  ”Vågønes-konvensjonen”. Denne sier noe om hvordan vi vil jobbe og utvikle oss som løypeleggere. Styret har vedtatt den som retningsgivende for løypeleggerne i laget.

 

Du vil finne ei liste over personer du kan kontakte enten det gjelder et ønske om kvalitetskontroll på dine løyper i de yngste klassene, behov for hjelp fra våre superbrukere på den nye teknologien eller du trenger nøkkel til Hammarlibua der vi lagrer kart og postmateriell mv. Denne lista finner du her.

 

Klargjøring av løpskart har fått ei egen side med hvilke muligheter som fins og nyttige adresser til firmaer som står for mangfoldiggjøring av kart med tilstrekkelig kvalitet.

 

Lagets postkoder er lagt ut her.

 

Oversikt over lagets offsettrykte orienteringskart finner du her (excelfil) 

 

Løypelegging tar sin tid og en må passe seg for å ikke komme på etterskudd. Et utprøvd arbeidsopplegg er lagt ut her.

 

Disse linkene vil lede deg til annen informasjon du kan få behov for og som er lagt ut på blant annet Norges Orienteringsforbunds (NOF) hjemmesider:

Kunnskapsdatabase
Arrangørveiledning
Løypelegging
Arkiv
Diverse internt
Bua og utstyr
online-BOM
Om B&OI orienteringForsidenTurorienteringLagshåndboka
B&OI orientering, pb 251, 8001 Bodø